Gott nytt år sötnosar!

Egentligen tänkte jag att ja skulle skriva efter 12-slaget, men eftersom att det faktikst är nyår har jag annat för mej. Så ni får helt enkelt nöja er med ett "Gott Nytt År" i förskott.


Och en liten nyårs-bild på alla kusinerna! (och också min nyårs-outfit: t-shirt med nitar från New Yorker)


Mina nyårslöften för 2010:

Det här måste nog vara första gången jag avger nyårslöften (säger man verkligen att man "avger"? Aja, jag gör det iallafall). Man får väl ha fler än ett, för jag har ganska många på lager, även om jag inte tänker skriva några här på bloggen ;) Okej, here we go!

-Försöka att inte bli sur för småsaker lika lätt

-Sluta bita på naglarna, herregud, det är verkligenverkligen ett måste!

-Sluta småäta, specillt chips och godis och sånt...

Det var mina nyårslöften! Någon av mina läsare som också har något att jobba på under 2010? 

Jag och Jonna ♥

Nu har Jonna sötisen och jag tagit lite bilder, and here they are!












Haha, Jonna är så söt ♥ Hon brukar läsa min blogg och kommentera ibland, jättegulliga kommentarer. Hon frågade om jag kunde hjälpa henne att göra en egen blogg, men hon går ju bara i trean så vi skulle vänta lite, sen när jag hjälpt henne att göra en får jag lägga in lite reklam här så får ni besöka ;) 


Gomorron sötisar!

Idag är det ju nyårsafton! Wiiii! OCh så fyller min gammelmormor år också, så grattis! Snart kommer kusinerna Jonna och Vanna så ska vi hälsa på hos gammelmormor och äta smörgåstårta :) Jonna och Vanna och deras föräldrar ska fira nyår här hos mormor och morfar, så det blir fullt hus ;) Tyvärr är jag lite rädd för alla raketer, hehe, men det är nog ingen fara. Det jag tycker är läskigt är väl mest att något ska gå snett så att man får en raket på sej...vore ju en bra start på det nya året liksom...

Här är outfiten jag ska ha på gammelmormors fest:

 

Och en liten ego-bild på mej (osmikad -.-), nu blir ni glada va? ;)




Ångestångestångestångest

Jag vet inte om ni uppfattade det med hjälp av rubriken, men jag har haft värsta ångesten! Mest för att jag har tränat nada inför kemiprovet, men också för att jullovet snart är slut (trodde jag). Så jag sa till mamma att jag bara skulle ha typ 3 dagar på mej att träna inför provet och att hon skulle förbereda sej på ett riktigt dåligt resultat. Hon kollade lite snett på mej och ba: Emma, du vet väl att det är över en vecka kvar av lovet efter det att vi kommer hem från Kalmar, det är bara pappa som börjar jobba på måndag.
Nej, det visste jag inte. Där lyftes en stor sten från min mage (är det ens ett ordspråk? det låter inte som det...). Nackdelen med att jag nu vet det är att jag inte längre kan skylla ett dåligt provresultat på tidsbrist...synd...men samtidigt betyder det att lovet blir längre, wiihiii!

Min ångest-min (alltså innan jag fikc veta att jag hade mer än en vecka kvar av lovet)

P.S, det är helt okej att kommentera mina snygga pyjamasbyxor ;)
 

Några av världens mest kända människor (enligt mej) :

Adolf Hitler: Jag tror att i stort sett alla vet vem han var, och även om vi inte minns honom för en bra sak så minns vi honom iallafall.



Albert Einstein: Smarthead number 1. Jag vet egentligen inte någonting som han har uppfunnit, hehe, men jag vet iallafall vem det var.



Leonardo DaVinci: Också ett smarthead och inte bara en konstnär som smarta lilla jag trodde. Målade Mona Lisa och har en film döpt efter sej (DaVinci koden).



Martin Luther King: Coolaste killen ever, kämpade för rättvisa och jämställdhet, det gillar vi ;)



Anne Frank: Alla känner väl till Anne Franks dagbok, oavsett om man har läst den eller inte? Jag tycker att hon är en förebild eftersom att hon kämpar för det hon tycker trots att hon bara var i min ålder...



Sen kan man ju börja skriva om George Washington, Abraham Lincoln, Ceasar och massa andra gubbar, men nu har jag valt ut mina favoriter ur historien (okej Hitler är ju absolut ingen favorit, men känd är han iallafall). Det här är dom som jag har valt ut ur historien.


Nu är jag officiellt inte efter längre...

...eftersom att jag har sett Twilight! Alla har hållt på att tjata om den så mycke ("Åh, du bara mååååste se den!") och nu har jag gjort det. Den var väl bra, inte en ny favoritfilm kanske, men den var bra. Har ett litet klagamål dock: Varför får Robert Pattinson ha en större roll än Taylor Lautner?!? Hallå, hur tänkte filmskaparen där? Taylor är så sjuuukt mycke snyggare än Robert, sådeså. Och om Taylor inte fick ha huvudrollen så kunde det väl åtminståne ha varit han som spelar Emett haft rollen? Men förutom att dom inte valt en snygging till huvudperson och "Bellas" flåsningar var filmen bra. Nu måste jag bara se New Moon också, där kommer nog Taylor Lautner vara med lite mer (får man hoppas iallafall) ;)




Döv, blind och stum

Det du behöver ha för att göra det här är:

-Tråkigt

-En kamera

Resultat:

Döv


Blind



Och stum



*det betyder också: hör inget ont, ser inget ont, säjer inget ont



Vaddå dålig kondition?

Nu under lovet tänkte jag att jag skulle ta en paus från mitt "hårda" fotbollstränande. Okejdå, kanske inte så hårt med träning en gång i veckan, men ändå. Jag har liksom tänkt mej att min kondition ska förbli "okej", vilket jag nu fattar att den inte kommer att vara efter lovet. Jag får håll genom att bara småjogga upp för trappan och till soffan, inte alls ett bra tecken. Men helt ärligt, what are you gonna do? Ge mej ut och jogga i uggsen eller? 

  

-.-'

Eftersom att jag inte lagt upp dagens outfit på väldigt länge tänkte jag igår att jag skulle lägga upp det. Så, alltså, jag dumpade mina älskade raggsockor, satte på mej en av mina nya tröjor och ett par jeans (notera att jag tillochmed tog på mej byxor, vilket är ovanligt) och sminkade mej lite. Sen åkte vi iväg till mina kusiner och så tänkte jag att jag skulle ta en bild sen när jag kom hem. Men nähä. Mitt fisk-minne missade tydligen det, så precis när jag tvättat bort allt smink och satt på mej pyjamas kom jag på det -.- Just great...Men jag kom faktiskt ihåg det idag (vågen för mej!) så här är den, dagens outfit:

Och också premiär för mina uggs :)


Nu har jag precis kommit hem...

...efter att ha sett den nya biofilmen Avatar. Jag hade ganska låga förväntningar på den eftersom att det inte alls är min typ av film (vilket jag iochförsej skrev om 2012 också, och sen älskade den). Men jag blev riktigt överraskad; för det första var den riktigt, riktigt bra gjord, och för det andra var handlingen super! Det kändes verkligen som att hela världen där dom blå människorna bodde kändes så verkligen, som att man var där liksom...Det är ju trots allt världens dyraste film, och jag vill inte ens veta hur mycke tid och pengar filmskaparna har lagt ner på att designa naturen och människorna, men jag tycker definitivt att dom dom inte ska ångra alla spenderade pengar.
Handlingen var lite Pocahontas-aktig; människor från en annan värld kommer för att ta över Pandora (planeten där allt utspelar sej), och en soldat får som uppgift att ställa sej in hos dom som bor där så att dom börjar lita på honom och han får ta plats i en kopia av deras kroppar, speciellt anpasssd för honom. Sen blir han kär i hövdingens dotter och hela planetens natur, och vill hoppa av uppdraget. Ja, ni ser ju, ungefär som Pocahontas fast 100 gånger bättre. Själv blev jag lite kär i dom blå killarna som bodde där, hehe...

Här är huvudpersonen Jake Sully som en av "folket" och hövdingens dotter som han blir kär i


  

Robinson 2020?

Jag vet inte hur många som följer Robinson, men jag har iallafall tittat lite. Ni kanske vet vem Annika är, hon som åkte ut förra avsnittet? Hon åkte ju mest ut på grund av sin dåliga attityd och att hon alltid klagade, och vi sitter hemma och kommenterar det. Men helt ärligt; hur trevliga skulle ni vara efter att ha klarat sej utan mat och sömn i tre veckor? Jag vet iallafall hur jag skulle vara, och antagligen skulle jag framstå som en riktigt sur bitch om jag var med i Robinson. Så det blir inget Robinson för mej år 2020 iallafall ;)



Hatar läxor -.-

Jag trodde nog ändå att jag skulle vara åtminstånde halvklar med svenska-läxan, men nejnej, jag hade knappt gjort en fjärdedel -.- . Så nu är det väl jag som sitter och skriver om Neil Gaiman dom kommande dagarna...
Imårrn åker vi och hälsar på hos Jonna och Vanna, och så ska jag, pappa, Maja och min mosters man Richard kolla på Avatar. Jag har faktiskt jättehöga förväntningar på den filmen, så vi får väl se om den är bra. Om någon har sett den  vill jag gärna ha en recesion ;)

Här är en bild på mej som sitter och gör läxor i mina snygga raggsockor, haha. Usch vad tråkigt att sitta och göra läxor på ett lov, se bara pappershögen bredvid mitt ben -.-



Gomorron sötnosar!

Sovit gott?

Det här är min "att-göra-lista" för idag:

-Skriva ett kort blogginlägg

-Läsa några bloggar

-Göra en dum svenska-läxa

-Simma 10 längder i mormor och morfars pool

Inte så mycke, men svenska-läxan kommer nog ta ett tag. Seriöst, vem ger läxor över lov?! Dessutom har vi ett helt ofattbart NO-prov på kemi några dagar efter lovet. Men aja, det är bara att bita ihop :I . Jag är redan inställd på att det ska gå bajsdåligt på provet...Nu ska jag jobba ikapp i svenskan, så jag borde väl sluta skriva...Jag får skriva mer sen, pöss!

 

Jag hittade

Jag hittade ett par riktigt coola/fula/hemska solglasögon, någon som efterlyser?




Då var jul-rean avklarad

Förlåt för min sena uppdatering, laptopen behövde ladda ner massa prgram så den gick inte att använda...
Idag har jag, min moster och mamma varit och shoppat lite på rean. Det som är så bra när allt är jättebilligt är att man kan köpa så himla mycke grejer, men det blev trots allt inte så mycke kläder för mej.
Haha, när jag väntade på min moster i en affär kom helt plötsligt Mickan! Snacka om förvånad...Hon bodde typ på Öland och skulle också handla lite. Det var jättekul att träffas även om det bara ar kort, det känns verkligen som att det var jättelänge sen...

Min shoppinglista från idag:

1. lila uggs med snörning bak, Deichmann:



2. Tröja, Vero Moda



3. T-shirt från New Yorker (Fishbone)



4. Linne med nitar, New Yorker (AMISU) 



5. T-shirt, New Yorker (Serious fresh)



Förlåt för dåliga bilder, det är lite mörkt där jag sitter :P

Liten kvällsbild utanför köpcentret där jag handlade sakerna från New Yorker




Out with the old, in with the new ;)

Jaha då var juldesignen borta efter en liten stund i rampljuset. Och in kommer min nya, lila design! Det blev lite fler ändringar i själva grunddesignen, men jag måste erkänna att jag är riktigt nöjd. Hoppas ni läsare också gillar den!

På tal om nytt, här är min nya julklapps-hoodie från New Yorker och mitt julklapssmink (rouge och täckstift från Yves Rocher och mineralfounation från L'oreal)

Den här bilden råkade jag förstöra lite i paint när jag använde den som min nya profil bild, menmen...




Det var allt för tillfället, skriver mer sen!


Grattis papi! ♥

Gomorron sötisar, hoppas ni har sovit gott! Jag har sovit jättebra inatt iallafall tillsammans med mina söta kusiner :)
Jaha, då var julafton borta för ett helt år. Och snart ska jag ta bort juldesignen också...Ska bli skönt att äntligen använda min nya design och se vad ni tycker ;) Något jag saknar på denhär datorn är photoshop som finns på vår vanliga dator, men jag ska se om det går att ladda ner. Annars får jag göra alla mina designer på vår andra data. Någon som vet var man kan ladda ner photoshop?
Nu ska jag upp och leka med Majas nya lego. Hon har byggt på det hela kvällen igår och nu på morgonen, så det ska bli kul att se om hon blivit klar :)

Juste, grattis på födelsedagen papi! ♥


Känner mej fett patetisk...

...genom att sitta här nere helt ensam med en nalle som enda sällskap. Så jag antar att jag ska gå upp till dom andra och knarka julgodis som alla normala människor...



...och nej, jag stryper inte nallen, jag kramar den hårt. Det är stor skillnad.

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhh!

Gissa vad jag bloggar från just nu??? MIN NYA LAPTOP! I'm inlove...Trodde faktiskt inte att jag skulle få en, menmen, here I am ;) Förutom laptopen fikc jag lite smink, presentkort, badbrusar, en Paramore-skiva (Riot!), kläder, böcker och Twilight-filmen. Haha min lilla kusin Vanna sa att hon redan visste att det var morfar som var tomten bär han skulle ut och köpa tidningen, men sen kom han in i rummet där vi satt samtidigt som "tomten" kom (som egentligen var vår kompis Tobbe). Vannas min var helt obetalbar...Här kommer lite julbilder:

En tidig julklapp från mormor; varsin jättestor nalle!
 

Vi i våra "julkläder"...






Lite julklappar


...och julbord



My presious o.O (stavning?)





Erkänn, jag har den snyggaste laptopen ever ;)


GOD JUL!

God jul alla söta läsare! Jag kommer förmodligen se ut som ett vrak ikväll, jag sov bara några timmar inatt av någon anldening. Kommer att bli fint på alla julfoton, jag med påsar under ögonen och helt fläckig i annsiktet -.- . Aja, thank god för smink iallafall, med hjälp av det kanske ajg kan dölja lite av det ;) Snart kommer världens sötaste kusiner så jag måste sluta nu. Skriver mer sen!


 

 


Kväll på stan

Nu har vi precis kommit hem från resturangen Larmgatan 10 (skumt namn?). Det var jättemysigt och skitgod mat, jag åt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng till varmrätt, och till efterrätt jordgubbspanacotta (stavning?). Maja och jag hade lite tråkigt, så vi tof lite bilder också där vi försökte sätta ihop våra ansikten så att det ser ut som ett helt. Aja, det är lite svårt att förklara, men här är en bild iallafall.

Haha, lite misslyckad, menmen


Min varmrätt



...och efterrätten






Kalmars söta julbelysning :)


Jaha, det var allt för ikväll, skirver mer sen!


Herregud -.-

Mormor är en sån där släkting som har kvar alla foton från när man var liten, oavsett hur mycke man bönar och ber om att hon ska ta bort dom. Så därför finns det väldigt många fula mindre fina foton på mej. Här två exempel på inte så fina foton:




Första dagen i Kalmar

Jaha, då har halva första dagen i Kalmar gått. När vi kom hit var det jättemysigt julpyntat och julgranen var klädd. Idag åkte vi och hälsade på gammelmormor och sen gjorde vi julgodis med mormor. Maja fick den skumma idén att vi skulle forma alla godisformar så att dom ser ut som hjärtan, och det gick väl lite sådär...
Imårrn kommer kusinerna Jonna och Vanna och deras föräldrar hit och firar jul med oss. Jag brukar mest gå runt på julafton med fjärilar i magen (jag vet, precis som när jag var jätteliten) men med Jonna och Vanna här blir det nog livat ;)
Maja har varit duktig och rimmat på alla sina julklappar, och alla berömde henne jättemycke, så då ville jag också vara lite duktig och rimma. Det gick inget vidare, jag fastnade liksom direkt...rimmning är inte min grej. Nu ska jag gå in på facebook och sen ska jag försöka sno lite julgodis ;)


Maja och jag när vi gör julgodis



Voilá! Snyggaste julgodiset ever i hjärtformar :) (polkagristryffel)



Mormors söta julpynt




Dan före dan före dopparedan :)

Yes! Idag tar vi bilden ner till Kalmar och mormor och morfar! Hoppas att det är lite snö där också...Har precis varit duktig och slagit in resten av julklappana, det blev lite sista-minuten-jobb ;)



Usch, är fortfarande hängig idag :( Känner verkligen att konditionen blir påverkad; som när jag skulle springa upp för trappan till mitt rum, jag började flåsa som om jag sprungit en kilometer minst! Hoppas att det går över snart. Nu ska jag fixa lite annat innan vi åker, skriver mer sen.

Dagens teckning by mej :)








Typiskt (mina) föräldrar:

Jag vet inte om det är så för alla men alltid när jag tappar bort något så säjer dom samma sak:

Jag: Asså jag har tappat bort mina (t ex) vantar...
Förälder: Jaha men vart är dom då?
Jag: Jag vet inte...
Förälder: Men vet du inte vart dom är?
Jag: Nää
Förälder: Är du säker?
Jag: Ja, jag vet inte...
Förälder: Men du måste väl veta vart dom är.
Jag: Nej, det är ju det som är problemet, jag vet inte vart dom är, annars skulle jag väl inte säja att jag inte vet?!

Sen brukar jag oftast hitta sakerna, men ändå, så störande. Jag skulle ju liksom inte säga att jag har tappat bort mina saker om jag vet vart dom är. Fattar inte riktigt hur mina föräldrar tänker där...


Nu är jag klar...

...med en ny design som jag har jobbat lite på. Jag kommer inte sätta in den förren efter jul, lite julkänsla måste det ju vara ;)
Idag har jag bara suttit hemma i soffan och myst (eller säger man mysit?) med te och kakor...Kände mej lite hängig i morse, så det kändes skönt att det var jullov. Har mest suttit och tittat på sånt vi hade inspelat och Svampbob, haha. Och imårrn bär det av till Kalmar! Har verkligen längtat efter kusinerna, mormor och morfar och alla andra som bor där. Det är så mysigt när man är där på julen eftersom att många släktingar är där. Sen så är det alltid så mysig stämning och julgodis överallt (jag äter ju inte godis, men hallå, knäck och ischoklad räknas väl inte?). Förhoppningsvis är lilla Vanna inte lika rädd för tomten längre :) Eftersom att mormor och morfars stenåldersdator inte har något USB-uttag så trodde jag inte att det skulle bli så mycke bloggande, men efter att ha bönat pappa lite ska han ta med sin jobbar-laptop, så det blir lite julbilder iallafall ;)

Såklart blev det en hel del ego-bilder också...


Haha jaa, vet inte riktigt vad jag ska ha som ursäkt till den här bilden, hade lite tråkigt helt enkelt.



Japp, osminkad och trött...inget ni läsare borde vänja er vid att se på bloggen ;)



Nu ska jag ta en C-vitamin-kick och en ansiktsmask, skriver mer snart...




Glömde hon hjärnan i Sverige eller?

Sitter just nu och tittar på Anna Ankas jul av någon anldening. Asså seriöst, vad är det för människa??? Visst, jag känner inte henne och man ska inte dömma folk, men hon verkar jättekonstig. Hon har har liksom fått för sej att alla svenska kvinnor är fula och feta och att vi klär oss slampigt...ehm, okej? Hon kommer ju från Sverige, hon borde väl veta att det är lååångt ifrån sanningen. Men nej, tydligen inte. Man kan ju fråga sej hur hon växte upp om hon har dom fördomarna om alla svenskar...



Stora dagisbarnet

Idag har Karolina och jag varit ute nästan hela dagen. Det är ju inte så ofta man träffas så det är väldigt kul när man väl gör det. Eftersom att det var så kallt och snöigt (är snöigt ens ett riktigt ord?) ute fick vi ta på oss täckbyxor, man kände sej som värsta dagisbarnet som gått vilse. Ett par rosa täckvantar gjorde inte direkt saken bättre...Men jag måste erkänna, det var ganska skönt med täckisarna efter att ha gjort magplask på marken några gånger. Jag lägger in lite bilder som Annika (Karolinas mamma) tog på oss sen.




Karolina och någon oerhört snygg person som absolut inte är jag...ehm...



Tidig julklapp från Karolina: Jättesöta "muffins"-läppglans som luktar bland annat vanilj, hallon, jordgubb och choklad...


...och en tröja :)



Good morning sötisar

Bajs att jag var sjuk igår, hade feber och ont i halsen. Idag kommer Karolina från USA hem till oss, så jag ville absolut inte vara sjuk idag...Men aja, det känns iallafall lite bättre än igår.
Nu snöar det igen, så förhoppningsvis blir det en vit jul i år, vilket skulle vara kul för omväxling. Jag kommer inte ens ihåg när det senast var så här mycke snö...Hoppas att det är lika mycke i Kalmar där vi ska fira jul. Det är så typiskt att varje gång vi firar jul hemma är det ingen snö alls, men när vi nu ska bort är det liksom en halvmeter  -.- .

Kan ni fatta att det bara är 4 dagar kvar till julafton??? Herregud...Så här är min adventsljusstake med alla ljusen tända :)



Och en morgonbild på mej. Hoppas att det inte syns hur trött jag är...

(har på mej både tröja och örhängen som jag fick av Karolina i somras när hon var här)


Sist men inte minst en bild på sötaste hunden ever. Dom som vi var på middag hos igår var hundvakter, och man blev helt kär i den hunden :')

Haha en dålig bild, men jag ville bara visa hur roligt han låg på golvet, såg helt stört ut....


Skriver mer sen! PÖSS!


I'm out of inspiration

Jag har verkligen ingenting att blogga om just nu. INGENTING! I'm out of inspiration. Tur att jag har mina brända mandlar brevid mej att tröstäta.

Att göra när man har tråkigt: Ta ego-bilder :D


Skriver mer sen


Mys-kväll med Moira

Vi tittade först på The Happening, som var riktigt dålig och inte hade någon bra handling och helt onödiga scener där man bland annat fick se en tjej sticka en sån där virknings-nål i halsen. Egentligen gick hela flmen ut på att en vind kom och gjorde så att alla tog självmord. Så, nu behöver ni inte ens hyra filmen för det där var hela handlingen i detalj. Den var riktigt dåligt gjord också. Sen tittade vi på Year One med Jack Black, även om jag redan har sett den, Moira var helt paranoid och trodde att någon stod utanför dörren hela tiden, men hallå, alla som bor i likadana hus som jag vet att man inte kan gå i trapporna utan att det låter som att dom håller på att braka sönder -.- .


Några morgonbilder på oss:


Mördarblick á la Emma


Jag leker...ehm...rånare?


Jag tar inte alls över bilden...hehe...



Moira hade lite kul och satte upp en tofs av min lugg...


Det var allt för tillfället, skriver mer sen. PÖSS!


Jag hatar bussar -.-'

Efter att ha väntat med Moira i typ en halvtimma (okej då, tio minuter) i kylan kom iallafall en buss. Vi kunde ha varit hemma för lääänge sen (fem minuter) om busschaffören (by the way; chafför stavas INTE "chaufför" som Moira säger) hade pratat ett mänskligt språk, alltså inte; mpffhgh eller pöffnigggh, men aja, thats life typ. Dessutom visste han inte vilka stationer bussen gick till, hur proffsigt är det? Som ni knakse märker är jag på dåligt humör idag, mest på grund av MOIRA som sitter och rättar min fina stavning -.- Hon ska sova här ikväll,  och gissa vem som kommer att vakna av att en hink kallvatten landar i fejset? Inte jag iallafall. Här är några bilder på Moira och mej, innan jag började hata henne:

I väntan på bussen:





På bussen:



Moira påpekade just att på nästan alla bilder på oss är jag i mitten och hon på några centimeter i kanten, men hallå, vems blogg är det här? Da...


Gomorron sötisar!

Är det bara jag som tycker att det känns kontigt med lov? Jag har blivit så van vid att gå i skolan att när man är ledig känns det som att jag har glömt något...Aja, skönt iallafall. Saker att gör idag:

-Duscha
-Städa
-Slå in julklappar
-Gå ut minst 2 minuter i kylan...

Då är det väl bara att börja med den första saken på listan, en riktigt lång dush :) Skriver mer snart! PÖSS!

(ingen morgonbild på mej idag, men jag tror inte att ni vill se emj just nu...ingen vacker syn)

Från och med nu...

...blir det bara mjukisar och hoodies i tre underbara veckor. I ♥ LOV!


Den här bilden föreställer då mej med morgonfrisyr och hoodie :) Likt?


YES!

Äntligen lov! Shit vad skönt asså...Men det känns som att det bara gått någon månad sen 7an började, tiden har verkligen gått jättefort tycker jag.

Idag kollade vi mest på film, så det var inte så jobbigt, på NOn körde vi en tävling och det var helt kaos -.- Sen fick jag en julklapp av Julia, och hon fick en av mej. Kände mej lite futtig när hon gav mej två stora paket och jag gav henne ett jättelitet...
Nu ska jag iväg på julavslutning så jag hinner inte skriva mer nu.

Kvällens outfit


Och lite bilder från dagen:




Det var typ snöstorm hela dagen...






Haha

Jag har lovat att jag ska skriva nåt om Rickard, så here I go:
*...=jag*



Nej, men seriöst nu: Du är faktiskt en av mina bästa killkompisar, och du är bäst ♥ :)
 


Ännu en sen uppdatering

Idag slutade jag klockan 4 så när jag kom hem ville jag bara ta det lugnt...by the way, någon i min klass som gjort matteläxan? Fattar nada...
Det var julbord i skolan idag! YEY! Ida tyckte att jag var elak som ville äta hästkött, men hallå, hästen är ju redan död, det gör liksom ingen skillnad för den om jag äter eller inte? Aja, sista lektionen hade vi datakunskap, vilket jag tycker är heeeelt onödigt/ointressant/slöseri med tid. Jag vet redan hur man använder word, tror lärarna att jag är född på 1800-talet eller (dessutom, om jag har problem är det väl bara att fråga papi som jobbar med datorer)??? Men idag var det faktiskt kul, vi gjorde julkort i paint, vilket var lätt som en plätt ;) Chatnapa gjorde ett lätt udda julkort med en alien/bäver på (fick aldrig grepp om vilket av dom det var). Här är iallafall mina två julkort:





Hellu sötisar!

Nu blev det lite sen uppdatering, men jag tittade på Holiday och fikade lite. Filmen var jättesöt, och jag började såklart gråta på alla sorgliga ställen like always...
Idag har det faktiskt snöat hela dagen! Väldigt olikt Stockholm känns det som. På lunchen hade jag, Ida, Mickan och Chattis snökrig, och Ida tog såklart chansen att hälla snö i mina byxor...Sen på sista lektionen skulle vi spela upp en scen ur en skräckfilm, och min grupp valde Wrong Turn 2. Det blev helt fel och ni kan ju gissa vems fel det var...ehm...Jag fick värsta skratt-attacken på ett ställe där jag egentligen skulel gråta...ingen skådespelarkarriär för mej alltså. Aja, här kommer lite bilder från dagen iallafall:

Man kan ju nästan förutspå vad Ida kommer göra med snön...



Ni ser Idas suddiga hand? Titta på bilden nedanför så får ni se vad som hände -.-


Jaa...



Haha riktigt skön...

Så sjuk!




EMD- PR-trick eller änglar?

Jag vet inte om ni har sett reklamen för EMD:s egna program? Dom ska hjälpa hemlösa, vilket låter väldigt bra, men samtidigt kanske det bara är ett PR-trick? Egentligen spelar det ingen roll vilket, eftersom att dom hemlösa får ju trots allt ändå hjälp. Jag tycker att det kändes äkta när man såg hur Danny pratade om att hjälpa hemlösa, så jag tror nog inte att det är ett PR-trick. Vad tror ni? PR-trick eller änglar?




Hej alla söta läsare!

Idag hade jag äntligen min musikredovisning. Vill helst inte skriva mer om den, ni får lista ut själva hur det gick -.-
Första "riktiga" snön idag också! Äntligen blir det lite julkänsla! Ida passade såklart på att mula mej, Mickan och Chattis, men vi mulade tillbaka så det blev lite snöbollskrig. Idag var ju min korta dag, så jag kom hem ganska tidigt och städade lite...inte så kul, men som belöning gjorde jag o'boy med vispgrädde och kakor till mellis.





I skolan fick jag byta ut mitt fina kodlås som jag har på mitt skåp till ett vanligt hänglås, eftersom att det varje dag är någon som håller på med koden och öppnar låset. Nackdelen med att ha nyckel-lås är att man måste hålla på nyckeln hela tiden, och det gick ju bra förra gången jag provade att ha den i en tofs runt handleden (tappade den efter 3 dagar och resevnyckeln låg inlåst i skåpet) men nu har jag nyckeln i en kedja som jag använder som halsband (*uppfunnet av Ida).

Med mina söta nyckelring från Kina :)



Lite foton från dagen:

Suddig bild på dagens putfit: Nya hoodien från Gina och mörka stuprör.



Sötnosen Mickan när hon och jag tittar på snön :)



Lite bilder innan musklektionen.









Det var min dag, hoppas att er måndag var lika skön!




Vad tycker ni om mitt nya jul-header?

Jag tycker att det ser väldigt tomt ut. Jag brukar ju ha ganska mycke saker på mina header, men jag får väl prova nåt annat nu ett tag ;) Man måste faktiskt ha liiiite julkänsla på bloggen också.
Just det, den fina tomteluvan har jag satt på på en vanlig bild av mej, vet inte om det syns jättemycke. Tydligen har vi bara bajsfula tomteluvor här hemma -.-

Ny random upptäckt: Pepperkakor är jätteäckligt, eller iallafall hemmagjorda...

Det var allt för ikväll, skriver mer imårrn, PÖSS!






 



Klantarsle -.-

Ibland märker man verkligen hur oteknisk jag är; Jag skulle prova att fixa en annorlunda text på mina inlägg och kanske göra om designen lite, så jag provade att byta ut hela blogg-temat (ni som har bloggar på blogg.se vet vad jag menar). Det gick inte bra. Jag hade tänkt att jag skulle kopiera hela kodmallen (där allt info och koder från designen finns) och lägga in i ett word-dokument, och om det nya temat inte blev bra kunde jag bara kopiera texten från word-dokumentet och sätta tillbaka alla koder. Lätt som en plätt. Men eftersom att det är mej vi snackar om så måste ju nåt bara gå fel; jag hade råkat lägga in fel koder i word-dokumentet. Allt var borta från min design och vissa av bilderna (t ex bakgrunden) fanns inte ens sparat på datorns minne...Inte så kul. 

  

Gomorron sötisar!

Idag är det tredje advent och lucia! Vilket betyder att det bara är en vecka kvar till fjärde advent, och 11 dagar kvar till jul! Kan ni fatta det? Det känns som att det nyss var oktober tycker jag. 

Min adventsljusstake :)
 


Och min "Nedräkning till julafton" :P



Då var dom sista julklapparna handlade :)

Idag var jag var jag i Vällingby en stund och köpte dom sista julklapparna till mamma och pappa. Sen blev det en hoodie från Gina Tricot och massor av lördagsgodis också (eller det blev torkad frukt och äppelchips till mej och godis till dom andra i familjen eftersom at jaginte äter godis). 
Just det, tidigare idag klippte jag mej också (ÄNTLIGEN!), mitt hår har varit jätteslitet, så det var skönt att klippa det lite. 
När vi kom hem snöade det jättemycke! Nu kanske vintern äntligen "börjar"? Jag tycker inte att det räknas som vinter om det inte ligger snö på marken...förhoppningsvis stannar snön kvar lite längre nu än den har gjort förut ;)


Nya hoodien 245:-
 

Gina Tricots söta julkassar



Snö!



Ojdå, glömde nästan! Vann rätt person på Idol tycker ni? :)


Har man tråkigt så leker man bara lite i paint :)








Yeah, right...

Det finns inget medel i världen som får mej att vakna upp och se fräsh ut! Inte ens Philips Wake Up lamp! Dessutom, hur kan en lampa på mej att se fräsh ut? Det kanske är så dåligt ljus att ofräsh-heten inte syns. Isåfall tror jag starkt på den!

 


Man blir ju rädd...

...när man ser hur jag blir på kort! H-E-R-R-E-G-U-D!!!

Det är just därför en kamera aldrig borde riktas mot mej -.-' Och nu ligger dom även på Facebook...vad glad jag blir...



Ehm....jaha..."ta bort tagg"-knappen känns allt mer lockande



Finn 3 fel i den här bilden?
1. Min min!
2. Beckas min! Värsta mördarblicken!
3. Allt annat i den här bilden!



Det riktigt läskiga är jag inte har en aning om när bilderna togs! Tillfällig minneslucka eller guldfiskminne? Idon't know...

Becka, så fina minnen vi har ihop, se bara dom här bilderna liksom :')





Julklappasshopping

Förlåt för ännu en sen uppdatering, men jag och Moira har varit i vällingby och handlat julklappar :) Tyvärr kan jag inte skirva vad jag köpte, eftersom att dom som jag köpt till kanske läser bloggen sen...Moira och jag köpte iallafall till varandra, som en tidig julklapp. Det blev jättesöta muggar och fat från Lagerhaus.

Söt va?


På lunchen idag gick Rickard och Nicke lilltroll och köpte pommac, som charmiga *host* lilla jag såklart tiggde till mej...Sen var det luciatåg, och dom som sjöng solo var så duktiga, fast den ena såg ut som att hon skulle börja gråta när som helst. Sista lektionen hade vi SO-prov, men jag tror faktiskt att det gick ganska bra (första SO-provet på länge isåfall)

Coolingarna Rickard och Niklas ;)


Pommac!



Haha snyggaste närbilden på mej och Chattis...



I vällingby var det värsta julkänslan, jättemysigt...(Moira i hörnet)






Mmmmmm....donuts :)



Hellu

Just nu sitter jag vid Mickans data, och nu ska vi titta på gamla klassfoton, så snygg man var när man var liten asså -.- ...Men idag kanske det inte blir så mycke bloggande, har prov imårrn och en dum matteläxa...Aja, jag skriver mer imårrn iallafall :)


Så länge lärarna tror att jag är smart så...

Förlåt för den lite senare bloggningen, har precis gjort klart matteläxan.
Vi fick tillbaka svanska provet idag, som jag knappt kommer ihåg när vi gjorde (antingen har jag guldfiskminne eller så är våra lärare inte så duktiga på att rätta prov). Jag fick 81,5 av 85 möjliga poäng, så jag är nöjd :) Svenska har alltid varit ett av mina enklaste ämnen, eller iallafall sen fyran, innan dess kunde jag inte fatta skillnaden mellan å och o, och e och ä...så smart jag var då alltså ^.^ . På NO lektionen tog vår lärare ut oss en och en för att berätta om vi uppnått målen. Jag uppnådde målen, och så sa han typ: "Man märker att du är med väldigt bra på lektionen, och inte håller på med massa annat" Hehe...såklart inte... Sen så fick jag som kommentar att jag har "god potential" (vad nu det betyder). Jag tyckte inte att något av det han sa stämde, men så länge han tror att jag är jätteduktigt på NO så är jag nöjd ;)

Mina fina teckning jag gjorde på NO lektionen...som sagt, jag hänger absolut med och lyssnar på allt som läraren säjer...ehm...
 


Julia och jag vid lunchen



Jag, Leo och Ida


Det var min dag, skriver mer sen! PÖSS!


Nu blir det lite hiss och diss :)











Har jag glömt något?
Tyckte att jag kom på ganska bra saker :)


Sötaste kompisar man har asså!

Kom hem för ett tag sen efter ännu en "tuff" dag. Sista lektionen hade vi SO, och då blev det mycke prat om hur jorden kom till. Hallå, who cares? Jag kanske tror att Gud skapade hela världen och då har jag ju faktikst ingen användning för forskarnas "teorier". Men, eftersom att vi har prov på det på fredag, antar jag att jag ska plugga som alla andra -.-
Idag på luchen tyckte Niklas att vi (han, Rickard, Ida, Mickan, Chatnapa, Arin och jag) skulle videoblogga lite. Snäll som jag är lånade jag ut min älskade mobil och här har vi det...ehm...fina resultatet.
(Jag har nada att göra med själva filmningen, förutom när jag tar den ifrån Niklas, så det är INTE mitt fel att videon blev som dn blev)

Så charmiga kompisar jag har -.-



Juste Rickard ville att jag skulle skriva något om honom, men jag kommer inte på något bra nu...Aja, jag får väl skriva något nån annan gång :)

Pöss till mina söta kompisar!




 

Skönaste dagen

Nu har jag precis kommit hem, och håller på att göra en dum NO-läxa. Liksom hallå, hur ska man kunna veta vad som är ett annat namn för oxygen och vad den innehåller? Kommer jag att ha användning för det i framtiden eller? I don't think so. Tur att det finns facit längs bak i boken, som jag då inte kommer använda...hehe...okej, kanske på några frågor...
Good news: jag slapp redovisa! Viss, det hade varit väldigt skönt att ha det gjort, men jag får en ny chans imorron. På bild-lektionen fick jag beröm för mitt fina spelkort som vi höll på att göra, jag hade hjärter dam, och så skulle jag re-designa det. Japp, det var en bra dag för lilla mej :) Sen hade jag och några kompisar lite kul på lunchrasten också, och sen kom Wille och sabbade allt :P

Som ni ser hade jag lite svårt att hålla mobilen rakt...ehm...



Snygga Leo och jag ♥ 


Än en gång: jag kan inte hålla kameran rakt




Ja, här ser ni då hur Wille börjar med att förstöra bilden lite i bakgrunden...



...han förflyttar sej från bakgrunden och ställer sej framför oss (Mickan joinar också)...



...och tillslut tar han över hela bilden -.-


Här har vi alltså tvingad bort honom så att han nääästan inte syns, men det lyckades inte helt...


Det var mina dag, hoppas att den var lika bra för er!


Gomorron sötisar!

Har sovmorgon idag så då hinner jag blogga lite. Idag har jag musikredovisning! Jag hatar att prata inför klassen eftersom att jag blir helt röd i ansiktet och börjar sluddra jättemycke, vet inte riktigt varför. Ibland är jag liksom helt säker när jag pratar pch det går jättebra, men ibland så går allt bara fel...ni får väl hålla tummarna. Hoppas verkligen att det går bra. Nu ska jag gå och titta på How I met your mother, så jag skriver mer när jag kommer hem! PÖSS!





Hoppas ni får en bra dag!



 


Egen blogg-kalender?

Jag funderar på att göra en blogg-kalender, där jag varje dag berättar något om mej som ingen av mina läsare vet...Hmmm...aja, får väl se hur jag gör :)


Julklappar

Nu börjar det ju bli dags att tänka ut bra julklappar till familh och vänner, men herregud vad svårt det är! Mormor och morfar har jag redan fixat till, men sen har jag faktikst inte gjort något mer...Jag har lite idéer till Majas och Moiras julklappar, men mamma och pappa och massa andra har jag ingen aning om! Snacka om att jag behöver tips. Förra året köpte jag julklappar till 10 kompisar, men det är så svårt att hitta något bra och personligt till var och en utan att det blir orättvist. Men det här året tror jag inte att jag köper något till någon kompis, om inte dom ska köpa till mej såklart, annars blir det ju lite pinsamt :P Aja, Moira och jag ska till vällingby nästa helg och julhandla lite, så då hittar jag förhoppningsvis lite fler julklappar.


Någon som har ett tips?




Glömde nästan!

Idag är det ju andra advent!





En riktigt sen uppdatering...

...vilket faktiskt är ganska olikt mej. Men jag har en ursäkt: Jag och mamma var i Kista och myste. Dom har ju öppnat massor av nya affärer, och då åkte vi dit och kollade lite. En till sak som var olik mej: Jag köpte ingeting (okej då, ett Frosty Mauve-läppglans) ! Jag köper alltid jättemånga onödiga saker annars, men inte idag. I'm proud. Sen tänkte jag köpa ny hårfärg och fixa min lilla utväxt, men det fanns ingen färg som var tillräckligt lik min naturliga färg, så jag får överleva ett tag till med den jag har nu. 
I Kista hade dom satt upp jättesöta jul-skyltdockor i taket (jag trodde först att det var riktiga människor och tänkte att dom borde få höjdskräck, så smart man är alltså) 

Mina fina julstrumpor :)



Frosty Mauve







Spångas julmarknad

Nu har jag och Moira precis kommit hem från Spånga årliga julmarknad. Jag stog mest och sålde toast för min klassresa, och faktist så sålde vi jättemycke! Det var ganska kul att stå där och sälja, men väldigt kallt. Sen när jag var  klar gick vi runt och tittade lite, men helt ärligt så var det inte så mycke saker som jag ville ha. ag köpte lite brända mandlar och mintkyssar iallafall :)

Tomtar?





En liten bild på julmarknaden, och nej, jag vet inte vem gubben i hörnet är -.-



Myskväll med Brüno :)

Nej, Brüno var ingen superfilm direkt...väldigt snuskig och hade inte direkt någon handling kändes det som. Men aja, nu ska Moira och jag nörda parodier på YouTube ;) see you later!


Förlåt för den usla uppdateringen!

Men jag och Moira har varit och köpt chokladglass och torkad papaya (jag vet, det låter inte så gott...). Sen har vi tagit MASSOR av bilder, inte alltför snygga...Den här helgen kommer det nog inte bli så jättemycke bloggande tror jag, men ni får överleva, haha. 

Vänta lite, jag tror att Moira ifågasätter mitt väldigt fina bloggnamn! Hallå, oldbabydoll låter inte alls konstigt! Herregud, jag har ju snyggaste bloggnamnet...Men anyway, här kommer någr av bilderna vi tog!


Haha, snyggast eller?
 

Som vanligt lekte vi lite wannabees
Moiras kommentar: Jag ser missnöjd ut -.-' //Skrivet av Moira



Historien bakom den här bilden: Jag satte på självutlösaren på mobilen, men jag råkade bli lite sen när jag skulle fixa vinkeln, så, då tänkte jag "Okej om jag hoppar till soffan så hinner jag". nej. Jag ramlade på golvet och sen fick jag kasta mej upp i soffan och därför ser den ut som den gör. Ja, heeelt normal bild.



Mirror-art :P



Ett ord: HOTTIES -.-


Utsikt över underbara Spånga  


Sista bilden från min dag (utan Moira)



Skriver mer snart! PÖSS!


CSI?



Upptäckte just en ny knapp på datan...ganska kul tycker jag, känner mej som en av dom där i CSI som håller på med coola datorer. Okej, maybe not.


Än en gång ett inlägg om julkalendern...

Helt ärligt SVT, vill ni att små oskyldiga barn ska få men för livet?! Först en galen tant som hotar med att ta bort allt som är roligt, och nu säjer ni att husdjur bara låtsas vara snälla för att sen "nafsa och krafsa" på barnens skinn? Herregud, vad händer med världen...Visst, jag fattar ju att den där tanten inte kommer att ta bort allt som är roligt, men förväntar dom sej att barn ska göra det? Tror dom på SVT att barnen hemma i TV-sofforna sitter och tänker: "Såklart att inte superskurken Gerta kommer ta bort allt som är roligt, hon finns ju bara i TVn, nästan inget av det vi ser på TV stämmer, precis som att jultomten inte finns, eller påskharen, eller tandfen..." För att isåfall tror jag att ni borde tänka över det en gång till...
Och det var allt för mej

 

Första videobloggningen! :D




Ursäkta den dåliga bilden, men som ni vet använder jag min mobilkamera och den funkar inte så bra när det är mörkt...hoppas det går bra ändå :)


Väldigt mörkt när jag gick till skolan...och jag som är mörkrädd :S



Sötaste sötnosen...och Chatnapa ;) nejdå hon är såklart den sötaste ♥



Mitt "mellis"...höll på att hungra ihjäl när jag kom hem!




Stackars små barn :'(

Någon mer än jag som såg julkalendern idag? Var det bara jag som förvånades över hur SVT kan sätta in ett klipp på en galen tant som stirrar hotfullt in i kameran för att sen morra åt den? Helt ärligt så blev jag ganska rädd när jag såg den...Tanten såg ju riktigt läskig ut, och varför artikulerar hon så mycke?! Hon ser ju helt galen ut, och så blir alla lagningar fullt synliga...lite äckligt tycker jag :S Men nu till poängen: Är det meningen att alla små barn som älskar Supersnälla Silversara och Stålhenrik ska bli skrämda av en läskig tant som hotar med att ta bort sommarlovet (by the way, vad har sommarlovet med julen att göra?!) ? Stackars små barn! Men jag kommer ändå fortsätta att titta på julkalendern ett tag till, för nu börjar det ju faktiskt händå något inressant...

Här är länken till avsnittet ni just har läst om!




Hellu!

Tyvärr blir det ingen videobloggning idag som jag skrev imorse, så ni får nörja er med ett vanligt inlägg ;) Idag slutade vi klockan 4! Hatar onsdagar och torsdagar -.- . Har faktiskt börjat gilla NO, by the way, det verkar som att det är en sorts fri telefonzon där man får smsa/ta bilder/filma/prata hur mycke man vill. Eller så är vår lärare blind...något är det iallafall. Vi skulle tydligen labba idag, vilket betyder: (trumvirvel) VITA LABBROCKAR! Woohoo! Jag dissade min kompisar och labbade med Rickard och Oscar istället, men vi fick inte så jättemycke gjort :P Men här är lite snygga bilder från NO:n


Haha en lite otajmad bild på mej, Julia, Chattis och Leo ♥



Bara Julia och jag...


Haha Rickards min! Tyvärr kom inte Chatnapa med på bilden :( 



Rickard leker zombie (eller?) och Oscar...vet inte riktigt vad han gör :S



Niklas...typ leker modell?



Jag uppfann labbrock+jacka-trenden (Rickard jacka)


That was my day :) Skriver mer snart!


Gomorron alla!

Har sovmorgon så då hinner jag blogga lite.
Jag provade just den där söta mascaran som jag fick med i tidningen, och den var faktiskt rikitgt bra, kanse tillochmed bättre en min Nivea Nanodefination-mascara ;) Men eftersom att den är liten kan man ju ta med den till gympan och sånt...
Nu ska jag sätta mej och kolla på How I met your mother, så jag skriver mer när jag kommer hem (klockan 4 -.-) men då kanske det blir en videobloggning? :)
Ha en bra dag! PÖSS!

Titta vad söt! ♥



Resultat:



Utsikt...ser väldigt kallt ut tycker jag (den stora vita ringen är månen :P)



I ♥ vår digitalkamera!

Har ingen aning om varför jag alltid fotar ögon...kanske för att jag gillar mina ögon? Höll på att bli blind av fotoblixten iallafall...







Har aldrig lyckats få min riktiga ögonfärg på bild med min kamera, but here it is!




En normal bild på mej :P


Nu ska Maja ha datorn -.- lilla jobbiga sak <3

Skriver mer imårrn! PÖSS!


(kommer inte på någon rubrik just nu)

Nu har sötisen Sanna just gått hem, så då passar jag på att blogga lite. Vi gjorde varm o'boy med grädde (Sanna gjorde värsta berget, inte mitt fel att grädden tar slut så fort...men jag älskar henne ändå, trots grädd-missbruket :P)

 
Gissa vilken som är Sannas -.- <3




YEY! Min OKEJ-tidning har kommit! Och man får en mascara på köpet! Weee nu blir Emma riktigt glad, mina gratis-saker har kommit bort i posten dom senaste 3 gångerna (eller jag tror iallafall att det är posten...eller någon hemsk granne?)

Den var ju jättesöt! Blev lite kär i förpackningen, får väl lägga in bilder på hur mascaran blev imårrn :)



'

Skriver mer sen!


Första december!

Vilket betyder: Julkalender! Jag blev faktiskt besviken, inte alls lika bra som jag förväntade mej. Men jag måste erkänna att jag får jättemånga minnen tillbaka från när man var yngre och tittade på bolibompa på fredagskvällarna och Supersnälla Silversara och Stålhenrik var på tv. Tyvärrär det inte samma känsla längre, och den här julkalendern får bara 2 av 5 julgranar.


Resten av min dag har varit sådär, men snart kommer Sanna (<333) och hon förbättrar den säkert ;)


Min snygga franska läxa...



För alla er som undrar: Den till vänster är INTE en råtta -.-'



<333