Helluuu sweeties!

Känns tråkigt att helgen snart är slut och att man måste pallra sej iväg till skolan i snön och kylan, just nu längtar jag verkligen tills sommarlovet...Det känns som att det bara blir kallare och kallare istället för tvärtom. Då blir isbjörnarna glada iallafall, alltid något. 

Idag ska jag bara ligga och lata mej (Rickard säger att jag alltid gör det, men that is sooo not true...ehm...), dricka te och rita...Jag känner mej verkligen hur charmig som helst här i sängen med skitigt hår och helt osminkad med pyjamas, men jag orkar inte resa mej just nu och klä på mej eller duscha. Jag skyller på att jag känner mej förkyld...

Nu har pappa precis kommit hem från vällingby, han slipade våra skridskor och köpte ett nytt skiss/akvarell-block till mej som jag måste inviga ;)

Skriver mer sen!  



Vad har hänt?

Vad har hänt med blogg.se? Allt ser helt annorlunda ut och nu kan jag helt plötsligt inte ens komma in för att skriva inlägg (anledningen till min dåliga uppdatering).

Idag har Mickan varit här.
Vi åkte lite skridskor på mellangårdsplan och kollade på Dodgeball (best movie ever!).

När vi var på mellangårdsplan hade Majas kompisar med sej en hund som höll på och hoppade hela tiden, asså jag är inte rädd för hundrar eller så, men jag HATAR verkligen när ägarna låter den springa lös trots att dom vet att den hoppar och bits. Det var precis vad den här hunden gjorde, och helt plötsligt började den jaga Mickan, som började springa och skrika (tips 1 och 2 i hur man får en hund att kuta efter dej). Så jag fick ett mindre dampanfall på hundens ägare (alltså en i Majas klass) och sa (eller skrek, ropade, fräste eller vad man nu ska kalla det) att dom fick ta bort hunden från isen om dom inte kan kontrollera den. 
Majas kompis sa nåt i stil med "Men vi var ju här igår"

OCH? Vad i helvete har det med saken att göra. Den jagade och bet Mickan, så vem bryr sej om dom var där igår? 

Men dom verkade skita i att jag sa det, för typ 5 minuter senare jagade den Mickan IGEN. Så då blev jag liiiite skitsur och sa att dom skulle ta hunden och sticka därifrån eller binda fast den någonstans...värsta polisen asså, kanske mitt framtida yrke? 

Okej, nu när jag har avreagerat mej lite ska jag läsa lite bloggar och sen skriver jag lite mer :)

En liten bild jag tog på mej imorse och en bild på mej ikväll (nej, det är ingen typ "före" och "efter"-bild)



 

Romme:

Okej, jag lovade ju att skriva lite om hur det var i Romme, so here we go:

Först gick vi på bussen klockan halv 7 (fatta hur trött man var!) och jag, Chatnapa och Rickard fick bästa platserna, precis vi TVn. Här är vi på bussen :P







Sen när vi kom fram och hade hyrt skidor och sånt åkte vi upp till toppen av berget med sittlift. Jag som har sjukt mycke höjdskräck fick lite panik när jag såg hur långt det var till marken (och ännu värre blev det när liften helt plötsligt stannade och började studsa upp och ned)

Snygg bild i liften :P
 



Jättefin utsikt från toppen av Romme :)




Efter att ha åkt några timmar i skitroliga backar stannade vi och fikade (varm choklad med vispgrädde)

En väldigt suddig bild, men det var tyvärr den enda jag hade...


Nu blir ni avundsjuka va? ;)


Det här var bara lite kort om dagen, men jag hinner inte mer nu.
Det var iallafall jättekul, längtar redan till åttan när vi ska åka igen ;)

Just det, nu när jag har ny design måste jag ju ha en ny "avslutnings-bild" också, så här är den!

I'm back!

Idag är det fredag! Veckorna går verkligen hur fort som helst, men det är skönt med helg iallafall.
En snabbgenomgång av min dag:
Vi åkte skridskor på gympan, det gick faktiskt ganska bra, även om "köttbullen" gick sådär (ramlade två gånger på 30 sekunder...).
Sen på SOn höll vi på och diskuterade berggrunder, kände mej smart när jag faktiskt fattade vad vi snackade om!
Sen kom vi plötsligt in på rymden och läraren frågade om vi trodde att det fanns liv i rymden, förutom oss. Hallå, det är väl klart? Är vi heeeelt ensamma i hela universum eller? Det finns miljontals solsystem och ännu fler planeter, så jag VET att vi inte är ensamma. Och dom som säger något annat har drabbats av storhetsvansinne -.-

På NOn jobbar vi med ett gruppsarbete om Groddjur (eller alla olika grupper fick en egen djurgrupp, och eftersom att min åsikt tydligen inte räknades valde vi groddjur). Jag trodde att jag skulle vara sämst på att jobba av dom i vår grupp, men tydligen var jag den enda som gjorde något annat än att kolla på grod-porr, så nu är jag självutnämd Gruppledare.

Okej, hoppas att ni orkade läsa allt :)
Och just det; jag lägger in bilder och sånt om när jag var i Romme igår, så missa inte det...

Dagens outfit:



Topp-speedad eller skittrött?

Imårrn ska jag upp vid halv 6! HALV 6! Vi ska ju till Romme (ja, jag vet att jag har upprepat det men jag längtar VERKLIGEN) och jag kommer att vara skiiittrött...eller helt speedad. Ibland när jag blir "övertrött" blir jag helt speedad och flummig. Hellre det än helt död. Men det blir iallafall inte så mycke bloggande imårrn, men ni får kommentera mycke så att jag har lite att läsa när jag kommer hem :)

Snöstorm eller icke snöstorm, det är frågan

Usch, precis när man tror att all snö ska smälta bort så börjar det snöa som attans igen -.- Men jag borde inte klaga, var skitsur förra året när det knappt kom någon snö alls...men gräset är ju alltid grönare på andra sidan ;)

Någon mer än jag som är orolig för snöstormen? Asså inte att jag tycker att det är läskigt eller nåt, men den kommer verkligen ivägen för Romme-resan! Det kan ju inte bli storm på just den dagen jag längtat efter i typ...flera månader, snacka om ironiskt -.- Men oavsett hur mycket det blåser och snöar, jag ska till Romme och ha skitkul, om jag så måste gå till dit och klättra upp för backarna, sådeså.

Idag i skolan blev det fiskburgare (vem kläckte den idén? De finns ju redan vanliga hamburgare liksom), för er som vill veta ;) På NO:n ska vi göra ett arbete om en djurgrupp, och jag, Sebbe och Simon fick groddjur. Dom blev glada men eftersom att jag mest ska rita är det ju inte så kul. Och jag tror tyvärr inte att dom uppskattar mina skämtteckningar -.- Men aja, nu ska jag...jag vet inte riktigt, typ läsa mina sötisars bloggar :)

Dagens outfit:



A hugh dilemma...

Jag har ju nyss gjort en  ny design, som jag gillar, men alldeles nyss blev jag klar med en annan design till en av mina andra bloggar. Och nu till problemet: Jag ska ta bort min andra blogg och då har jag ingenstans att sätta den nya designen, men den är så fin så jag vill inte bara "slänga" den :'( Så hur ska jag göra? Ska den här som jag har nu stanna eller ska jag sätta in en ny? Behöver verkligen era åsikter sötisar!

?????

Två dagar kvar till ROMME!

Nu är det bara 2 dagar kvar tills skolan åker till Romme! Längtar skitmycke.
Idag har jag nästan inte gjort nånting i skolan känns det som. Vi studerade stenar på SOn, verkligen jättekul -.-, på matten fick jag veta att om man vill ha minst VG i matte i åttan (vilket jag helst vill) måste jag jobba skitmycke den här helgen...Men något lite roligare var volleybollen på gympan, jag trodde att jag skulle sinka hela vårt lag eftersom att jag alltid varit, ehm, inte dirket bäst, på det. Men det gick faktiskt ganska bra, I'm proud :) Det var väl ungefär min dag.
Efter skolan kom Åsa hit en stund och vi gjorde ett nytt header till hennes blogg. Ganska enkelt, men vi ska göra ett mer detaljerat nån gång när vi har mer tid...

Nu ska jag fixa lite grejor, skriver mer sen sötisar!



Ny design!

Då har jag re-designat min blogg igen. Vet inte hur länge jag kommer att ha den här, men det är alltid kul att göra en ny design och ett nytt utseende till bloggen. Den här har ju väldigt många ego-bilder på mej, men whattahell, det är ju min blogg som handlar om mej, då får man vara lite ego ;)

Vad tycker ni om den nya designen? Hiss eller diss?


Förlåt!

Jag vet att jag skrev att jag skulle bättra mej, men nu blev det tyvärr ännu en sen uppdatering! Jag har först hjälpt Chattis att gör en design och gjort en ny till mej själv.
Här är en bit Chattis design:

Vi är ju bäst på att fixa designer ;)


Vi jobbade ganska mycke med den och sen när vi äntligen var klara var det ett litet fel...You can blame me for that...
Men vi gjorde lite annat också, vi satt och drack o'boy och snackade lite om klassen, Romme (ska dit på torsdag! YEY!) och annat.
Här är lite bilder:





Skriver mer snart!

Back on track again ;)

Har verkligen varit sämst på att rita och göra andra...kreativa grejor. Har haft lite dåligt självförtroende när det gäller det, men nu har jag börjat igen. Jag och Chattis sitter typ varje lektion och håller på och ritar skämteckningar och sånt, och då kom jag på att det är ganska skönt att sitta ochrita, kunde göra det hur länge som helst förut. Så här är resultatet :) Hope you like it!





och sen en ganska oseriös bild, hade lite tråkigt framför Robinson igår :P





Jahapp, då var helgen snart slut igen...

...tycker inte ni också att helger är för korta? Liksom två dar hinner man ju inte göra nåntong på. Jag funderar på att skolstrejka, alltså inte gå till skolan förren helgerna blir minst 4 dagar...WHO'S WITH ME? Fast då går man ju bara i skolan 3 dagar...hm, får jobba lite på detaljerna. Men visst låter det bra?

Jag har precis kollat klart på Fantastic four rise og the silver surfer. Vad spännadne det var i slutet; skulle jorden förintas eller inte? Skulle Susan överleva eller dö? Spänningen var olidlig asså...Och sen när jorden INTE förintades blev jag helt chockad, vem hade kunnat ana det liksom?! Hehe...
Det är inte lika kul att kolla på filmer när man vet vad som ska hända redan från början, det är väl klart att jorden inte sprängs, det fattar ju vilken idiot som helst, gör en film där jorden faktiskt sprängs och huvudpersonerna dör istället, och sen i tvåan kan dom återuppstå igen och "Yey, I'm not dead, let's move to another planet and begin a new life!" DET hade varit annorlunda...



Heldag i vällingby!

Förlåt för en jättedålig uppdatering, man kan ju tycka att jag borde blogga mer nu när det är helg, men jag har varit borta hela dagen...I torsdags frågade Chattis om jag ville hänga me henne och hennes bästa kompisar från hennes gamla skola och bada i vällingby. Jag hade ju liksom aldrig träffat hennes kompisar, så jag tänkte att det kanske skulle bli pinsamt och att ingen skulle säja nåt. Men jag sa iallafall ja och jag känner ju Chattis så helt ensam blir jag ju inte ;)
Men sen när jag träffade Sara och Cassi var dom skitroliga! Dom skämtade hela tiden och det kändes som att vi hade träffats minst 20 gånger förut...Det var jättkul, och vi var där ända tills dom stängde, sen gick vi runt lite i vällingby och nu sitter jag här och bloggar :) Här är lite bilder från dagen:

Först två egobilder på busstationen, Chatnapa tvingade mej att gå en kvart innan bussen skulle komma bara för att den kan komma lite tidigare på helger, men den kom exakt när den skulle (som jag sa till henne innan) så jag satt och frös arslet av mej helt i onödan -.-




Jag, Chattis, Sara och Cassi (kände mej väldigt stolt när jag upptäckte att jag var längst o.o)


Tihi 


Godaste lunchen (+Chattis fötter)


Nu ska jag äta! Skriver mer sen!

Weirdo?

Asså jag har nån sorts...tix, eller vad man nu ska säga; jag tänker jätteofta på engelska! Jag gör det aldrig med mening, det bara blir så. Och nu har jag börjat störa mej så grymt mycke på det! Om jag inte tänker på engelska från början översätter jag det jag det och ibland mumlar jag också. Sen kommer jag på det och då tänker jag liksom: Okej, nu ska jag sluta...okay, now i'm gonna stop. Jättestörande! Men en fördel är att jag har jättelätt för engelska eftersom att jag repeterar hela tiden. Så det kanske är mitt knep för att få bra betyg i engelska...Men jag skulle nog hellre bara plugga som alla andra normala ;P

Någon annan som har nåt skumt tix?
  

FREDAG!!!

Yes, äntligen  fredag! Veckan har gått sjukt fort tycker jag, men skönt med helg iallafall :) 
Idag hade vi NO sista lektionen, och "The scary dude" var inte så läskig som han varit innan...men jag är på min vakt...Jag satt mest och ritade tillsa jag fattade att man skulle skriva ner det han sa, hehe, vaken man är på sista lektionen på en fredag liksom ;) Men här är iallafall en manga som jag och Chattis ritade:

Inte helt klar, vi ska fixa hår och sånt...


Och dagens outfit: Klänning och grå hoodie från JC


Mitt mellis: BROWNIES och mjölk :D


...och dagen blev inte sämre av att mina foton har kommit!


Wiiiii!

Gissa vem som är en av 10 finalister i Veckans Blogg-tävling på ddeah's blogg?! ME!
Så nu antar jag att alla mina söta läsare röstar på mej, eller hur? För att rösta klickar du HÄR , sen skriver du som kommentar att du vill rösta på nummer 7 (=jag)  och sen skickar du iväg den :) Så nu litar jag på att ni röstar på mej, okej?



Hmmm...?

Har någon sett reklamen för stryktipset? Ja då sees vi påå löööörda igeeeen. Han som sparkar på de där burken så att två tjejer kollar snett på honom, är inte en av tjejerna Annika från Robinson Karibien? Såg just reklamen på TV och märkte att dom iallafall är sjukt lika!

Hmmm...?




I'm healthy :D

Fullkornsbröd, keso, päron och en sharon-frukt (även kallad orange/rutten tomat av mina okunniga kompisar -.-) och en babybell ost



Och som belöning för mitt nyttiga mellis ska jag köpa brownies och trycka i mej imårrn :D

Äntligen är författararbetet slut.

And I'm proud :)



Sen dag, min favorit -.-

Idag slutade vi 4, och sista lektionen hade vi "Mister Scary Dude" igen (Oooh, jag har just kommit på hans smeknamn, det ska vi börja kalla honom Chattis!) och NO. Quim satt och stirrade på oss typ hela lektionen och försökte få oss att skratta. Han lyckades väldigt bra med det, tyvärr. Sen ritade jag några bilder, bland annat en kyckling-bebis, men Chattis sa att den såg ut som att man lämnat den i torktumlarn...

Men visst ser den inte alls skum ut? (det är den där lilla boll-liknande saken under tigern...)


Och dagens outfit



En liten bild på Chattis när vi väntade på Becka i biblioteket



Fail?

Idag hade vi nån tråkig avslappning på livskunskapen och då skulle man "se" en ballong framför sej, och Chattis ba: "Min e blå då" och jag sa att min skulle va gul isåfall, och rösten på bandet sa typ: "Om din ballong e blå, så e du en underbar person med många vänner" Sen så sa hon på bandet typ: "Om din ballong är gul....har du väldigt lätt att lära dej nya saker" Jaha? Hon blir en "underbar kompis" och jag har lätt för att lära? -.- FAIL liksom. Så därför är min nya hatfärg gul, även om jag inte riktigt tror att det där med färgerna stämmer, men ändå...jag gillar inte gult längre -.-



Tihi :)

Åh vad skönt att jag slutade 3 idag! Alla andra slutar 4, men min grupp får sluta 3 och börjar 8 imårrn istället. Okej, visst, dom andra får sovmorgon till tjugo i 20, men för mej är det inget större problem att gå upp tidigt.

Idag träffade vi vår nya NO-lärare för första gången, och han verkade väl...okej. Liteskum, han frågade var vi bodde, men inte liksom "Var bor du då?" "Spånga" "Okej", utan han frågade liksom vidare "Nära röda kiosken?" "Aa" "Vid fotbollsplanen?" "Japp" "Högt eller lågt nummer?" Hallå, hört talas om något som kallas privatliv? Han frågade Chatnapa om hon var adopterad, som att han har med det att göra, det kändes faktikst lite rasistiskt att han frågade om hon var det bara för att hon är thai...Jag skulle väl ocklså kunna vara adopterad, jag kanske egentligen kommer från typ...Ryssland eller nåt? Mind your own buisness liksom. 

Aja nu ska jag fixa lite annat, skriver mer sen!

NUs ka jag mysa framför top model med min rosa morronrock :)


Och dagens outfit: Tunika/klänning från JC

 

Min sköna skoldag:

Tisdagar är den absolut skönaste dagen, bara tre lektioner.
Jag slutade 1 och sen gick jag ner till mammas jobb för att skriva ut mitt författar-arbete, och en timma senare var jag på väg hem. En timma! För att skriva ut typ 6 sidor! Än en gång, jag hatar stationära datorer -.- Men när jag kom hem tröst-åt jag två äppelknyten och pepparkakor, och snart ska jag gå och göra te.
Skriver mer sen!

Dagens outfit


Och mina äppelknyten :)


Roligaste reklamerna just nu!

Och då menar jag av dom som egentligen inte alls ska vara roliga.

Den roligaste måste ju ändå vara den som gör reklam för be2.se, så sjukt dåligt dubbad! Rösten kommer ju typ från hon som spelar in reösten till Askungen, riktigt töntig...

En annan rolig är den som gör reklam för krämen mot anal-besvär. Det roligaste är ju i slutet, när domdär två blir kära. Ofta att man blir kär i någon som man vet har det kliigt i stjärten...Men dom kanske kände någon sorts samhörighet just på grund av det...Bra att ha någon som hjälper till att klia?

Ska försöka hitta klippen sen, men jag hinner inte mer nu!

Därför borde inte stationära datorer få finnas -.-

Förlåt för ännu en sen uppdatering, jag ska bättra mej.

Idag fick jag veta att vi ska ha diagnos i matte imårrn, kul att man får veta det dagen innan liksom -.- Men, nej, det var faktiskt inte för att jag inte lyssnat på lektionen eller för att jag är lite retard på morgonen, det var för att vår mattelärare verkar tycka att det är kul att se oss total-stressade...vilka männiksor det finns asså -.O Men det är på kg och sånt så det kan alla redan, trodde jag, men tydligen vet många inte ens vad ett mjölkpaket väger! Dagens ungdom... :P

Becka sötisen var sjuk idag så jag fick pallra mej till skolan helt ensam idag, och när Tove älskling gått hem och jag gjort matten gick jag till Becka med boken. På något sätt glömde jag att gå hem så vi stod där och pratade dagis-minnen (?)

Och nu till andledningen till min rubrik:
Jag skulle beställa mina snygga foton (se förra inlägget) till mina ramar på någon hemsida. Och då skulle jag göra det på vår stationära data. Helt värdelös! Den hakade upp sej och hela internet blev helt knäppt. Sen när jag kom ner till mitt rum och satte på min lilla sötnosiga laptop funkade det helt perfekt. Ska inte stationära datorer vara bättre än min lilla sötnos? Hmmm...tydligen inte.

En bild på mej och Tove sötis ♥ (förlåt Tove!)

 

Och dagens outfit: T-shirt från JC, jeans från Gins Tricot, Halsduk från H&M





Och nu var helgen slut :(

MEN! Mitt nya rum är snart klart, så jag är ganska glad ändå. Jag lovar, det kommer bilder sen, men det var så dåligt ljus nu så jag tar det en annan dag.

Idag har jag packat upp alla kassar med grejer från mitt gamla rum , så det känns skitskönt att allt är borta...

Eftersom att det inte finns några bilder på rummet får ni några bilder på en del av rummet, mina "tavlor". Det är egentligen foton som jag har tagit och sen ska beställa på fotopapper och sätta in i två ramar med plats för tre bilder i varje.

Här är bilderna jag ska använda:

I den ena ramen:







Och i den andra ramen:







Apa, hund eller kanin?

Okej, jag har funderat, och jag vet inte riktigt vad som finns på min data-bakgrund...är det en hund, en apa eller typ en kanin? Så därför så får ni dömma; en hund, apa, kanin eller något annat? 

Här är en in-zoomning:



Nytt rum!

Usch vad dålig jag har varit på att uppdatera den här veckan, men idag har jag faktiskt en riktigt bra ursäkt idag; håller på att byta rum, så jag har hållt på att montera möbler och sånt hela dagen. Det kommer att bli jättemysigt, men det är så sjukt stökigt när man tar bort alla saker från mitt andra rum och ställer dom i köket...
Jag lägger in bilder när det är klart, så får ni se hur det blev :)

Aja, nu ska jag äta, skriver mer sen om jag hinner!

Vårt snygga kök ;)



♥♥♥

Någon som kollar på Glee? Asså huvupersonen Finn är ju jättesöt, men Noah (mowhak-killen)! Är han snygg or what? Varför är inte han huvudperson??? GAAHH! Det är liksom aldrig rätt person som står i centrum av serierna...Fast i den här veckans avsnitt var ju han med hela tiden, och så vill vi ha det i fortsättningen också ;)



 


Dålig uppdatering...igen -.-

Har packat ner massa grejor från mitt gamla rum till mit nya...superkul -.-
Så det är väl typ det jag har gjort hela dagen sen jag kom hem.

I skolan fick vi det nya schemat, vissa verkade tyck att det var skitdåligt, men jag tycker att det var bra...OKej, visst, min grupp börjar en och en halv timma före alla andra, men vi slutar en timma tidigare dagen innan så det blir ändå ganska rättvist tycker jag. Snacka om att jag kommer att vara lost i början när man har schemat, kommer ihåg hur det var i början av 7an, herregud, man fick kuta runt och leta efter någon som hade schema så att man visste vilken lektion man hade...man kan ju hoppas att man slipper det nu :P

Skriver mer sen!

Nya schemat, även om man typ inte ser någonting


Lite sen uppdatering igen...

Har gjort läxor HELA kvällen -.- Så det får bli ett kort inlägg.
Idag gick vi i skolan till klockan 4, kul...MEN, det är torsdag, så alltså är det fredag imårrn! YEY! Första veckan av skolan avklarad. På väg hem pratade jag och Becka om gamla minnen, finns så sjukt många...Men dom flesta och bästa kommer nog från Romme, när jag var där med sötnosarna Becka och Åsa. Snacka om att vi hade kul :')

Nu måste jag fortsätta plugga, har prov imårrn, någon som har lust att ge mej en lektion i joner och fysikaliska förändringar? Trodde väl inte det...

IKEA

Det blev en lite sen uppdatering, har varit på IKEA med mamma och handlat massa grejor till mitt nya rum. Det tog hur lång tid som helst, jag hade liksom bestämt mej hur allt skulle vara, men när vi kom dit hittade jag massa annat...sen hittade vi andra grejer som kommer att bli S-K-I-T-S-N-Y-G-G-T (hoppas jag, vi har inte provat det än). Jag hade tänkt mej lite indiskt/kinesiskt med mycke färger och sånt, men nu blev det istället ganska modernt med svart och vitt...hehe, typ inget blev som jag hade tänkt men so what, det blir jättesnyggt. 






...och lite bilder från skolan


art by Mickan och Emma ;)


...och till sist en ego-bild på mej ;)



Semlor!

Då var årets första semla halvt uppäten, alltid lika gott ;) Synd att man inte äter det så jätteofta...Iallafall, Maja och jag tog lite bilder medan vi åt, så here they are!








Tihi

Haha så bra skådisar (not?)...sjukaste ljudet den tredje personen gör i den andra reklamen, liksom som en kvävd anka, och minen på mamman i den första reklamen när hon ser bilden på datorn...och en annan grej, varför kletar dom på tandkrämen med fingrarna? Sick...







Då var man hemma igen...

...och gör läxor -.-' Jag som tyckte att jag pluggat my ass off inför provet (hehe, okej, kanske inte riktigt...) upptäckte just att det fanns en hel sammanfattning med massor av saker jag inte pluggat på. Great. Sen så har vi en franska-läxa också, men seriöst, vem bryr sej om vilketsom är madame martins favoritprogram?!

Idag på SOn fick vi nya platser, och gissa vem jag fick sitta brevid? När han såg vart han skulle sitta skrek han typ "HEEEEEJ EMMMMMMAAAAA! ÅH VA MYYYYSIGT VI SKA HA NU..." Jippiiiii -.- Jag tror att alla i min klass kan gissa vem det är. Men okej, nu måste jag plugga, skriver mer sen! 

 

Jag+chokladbollar+laptop+stor soffa+hoodie=BÄST!

*Nej, det heter INTE negerbollar...sådeså



Första dagen

Jahapp då var första skoldagen avklarad. Jag som hade hoppats på en mjukstart blev lite besviken när vi fick börja med franska -.- Annars var det en ganska lugn dag. På lunchen krgade Noely och Becka med äckligt kycklingbråsk, skitmysigt ;) Sen kastade någon ner smällare för trappan så att den landade några meter framför oss och efter det fick jag jättesöta örhängen som en sen julklapp från Chattis, lööw u!

Det var en snabbgenomgång av min dag, nu ska jag baka sockerkaka eller kolla på Stolthet och fördom :D

Dagens outfit


Chattis å jag


Shit vad jag har saknat min sötisar, love u!


Jippi!!! :D

Äntligen är resan bokad! I november bär det av till Sharm el Sheik, Egypten. Så sjukt skönt att slappa på stranden medan alla andra sitter här hemma i kylan!

Fanara Fanara, here I come!


 


Dag ute i snön

Förlåt för min usla uppdatering, har helt enkelt inte haft tid att blogga idag...

Idag när Moira och jag vaknade runt 10 tittade vi först på "Shan da man" på youtube, sen "How to be nerd" och "How to be ninja" av Nigahiga, sen pratade vi lite och gick ut. Sen behövde Moira åka hem och efter det var jag ute i snön med Maja och hennes kompis Elina nästan hela kvällen...Resultatet av det blev massor av blåmärken och förfrusna fingrar och tår -.- . 

Nu måste jag fortsätta med svenskan...det känns som att den aldrig tar slut! Vem bryr sig om att jag skriver en bok om en typ helt okänd författare liksom? 

Seriöst, hur många vet vem det här är eller vad han har gjort? Och honom gör jag ett arbete om -.-



 

This is gonna be a good night ;)

Baconchips, Pringles, massor av täcken och kuddar, en stor bäddsoffa, Cola, 2012 och minitomater (om vi skulle få för oss att bli nyttiga...men hur troligt är det liksom?)

Jupp, this is gonna be a good night ;)

2012 med Moira!

Efter MASSOR av letande har vi äntligen hittat ett ställe där man kan se hela filmer utan att behöva ladda ner dom! Herregud, man vill ju bara se en film på nätet, hur svårt kan det va? Menmen, nu funkar det iallafall så vi får väl se om den lägger av någonstans i mitten -.- Vilket den säkert gör med lite hjälp av min naturliga tur...Aja här kan ni se filmen iallafall. Nu ska jag slå Moira lite för att hon retar mej när jag råkar skriva "kna" istället för "kan". By the way; Moiras föräldrar: om Moira spårlöst försvunnit efter att ha sovit här har jag absolut ingenting med det att göra...hehe...



Pride and Prejudice

Sitter just nu och tittar på Pride and Prejudice (eller Stolthet och Fördom som den heter på svenska). Jag fattar verkligen inte varför "snyggingen" i filmen, alltså Mr Bingley är så....osnygg (?). Han ser precis ut som den där fågeln i Kalle Anka på julafton...och Mr Darcy är sjukt lik Calle som kom tvåa i Idol, eller iallafall i profil. Jaha, det var väl dom iaktagelserna jag har gjort, nu ska jag fortsätta titta på filmen :)

Erkänn att dom är sjukt lika??


Hmmm...dom kanske inte var så lika som jag först tyckte?


...och nu var lovet snart slut...

Är det bara jag som tycker att lovet har gått sjukt fort? Speciellt nu på slutet, då har tiden bara rusat iväg känns det som...Menmen, nu har man ju en ny härlig termin och skojiga prov att se pram emot...jippiiiii... -.- Men självklart blir det kul att träffa kompisarna och vi ska få en ny lärare också (vilket kanske inte är så bra för min del eftersom att läraren som byts ut sa att jag hade "god potential" i NO) :) Och allt blir ju bara lättare om man startar den nya terminen med positiv inställning, right? Så nu ska jag ta vara på den sista lov-tiden, sen börjar skolan och då kan man ju lika gärna göra det bästa av det?

Hos Manda ♥

Efter lunch gick vi till Manda, och självklart halkade jag mitt på gatan på väg dit, precis när en bil och ca 4 personer kollade på -.-

När vi kom hem till Manda möttes vi av världens sötaste yorkshireterrier, Siri, som bor hos Manda några veckor medan hennes ägare åker iväg. Siri var verkligen hur söt som helst, när Manda skulle ge henne lite hundgodis var hon så ivrig att få det att innan Manda ens hade sagt "Sitt" eller "Skall" eller något satt hon och gjorde "vacker tass" så att hela hon skakade samtidigt som hon hade blicken helt fastnaglad på godiset.

Hur kan man inte bli helt galen i henne? Just då ville jag verkligen ha en liten vovve...Men jag vet inte om jag skulle klara alla promenader och hundbajs och allt annat jobb med en hund...
Men här är lite bilder på sötnosen iallfall;









Lite bilder med Manda

Här kommer lite...snygga...bilder på mej och Manda:











About my design:



Så här kommer svaren!

Okej först hur jag gör mina designer; jag använder oftast photoshop elementary, tyvärr tror jag inte att man kan ladda ner det från nätet (eller iallafall inte gratis) men jag antar att man lika gärna kan använda sej av en annan version av photoshop. Det är viktigt att man vet vilka mått man ska ha på headern, annars måste man ändra allt i efterhand vilket kan förstöra hela designen (ett misstag jag gör hela tiden...). Det absolut lättaste att göra om man är ovan med att göra headers är ett tips att göra den i samma stil som min förra var, om ni kommer ihåg. Man gör en vit "bakgrund" till headern, sen lägger man på bilder och text. På det sättet blir det inte lika mycke mått att anpassa efter...

För att ladda upp designen och "sätta in den" på bloggen måste man först ladda upp bilden (headret och bakgrunden) och då brukar jag göra det på tinypic.com och sen kopiera [IMG]-koden som man lägger man in den på "Redigera Stilmall" här på blogg.se. Allt jobb med koder och sånt tar ett tag att lära sej, men man får exprimentera lite ;) Den "orginal-mall" som är lättast att förändra och lägga till koder på är "Fashion", som man kan välja om man klickar på "Design" högst upp på menyn här på din blogg.se-sida. 

Jag tror att det var allt, hoppas att det hjälpte lite, annars kan du mejla mej så kan jag förklara lite mer detaljerat :) 

Just det, sen fixar jag även designer om man inte har tid eller ork att göra en egen, då kan du bara mejla så fixar jag i mitt photoshop :)


  

Ännu ett tidigt inlägg för morronpigga läsare

Men jag passar på att skriva nu innan jag åker till några kompisar till familjen. Jag bloggar nog lite mer när vi kommer hem ikväll också...

Maja fick ett Guitar Hero World Tour i julklapp och nu kör hon det jätteofta, kul för henne men dåligt för mej när jag vill kolla på tv...Sen så är det så sjukt irriterande att den där grejen som man drar upp och ner klickar varje gång man rör den, och oavsett hur högt ljud man har på själva låten man spelar hörs det där klickande ljudet -.- Jag funderar på att gömma gitarren någonstans när Maja inte är hemma så att jag kan få tillbaka tvn och How I Met Your Mother...

Just det, höll på att glömma, kolla också på Majas blogg!

När försvinner Melodifestivalen?

Jag såg just att Melodifestivalen ska köras i år igen. Vet faktiskt inte varför jag blev så förvånad, Meilodifestivalen har ju liksom funnits i alla tider känns det som...Det kanske var just därför jag blev lite förvånad, jag tycker liksom att det känns så sjukt uttjatat. Men ändå sitter man där i soffan varje år, antingen för att man vill höra alla låtar som ändå spelas hundra gånger på radio sen, eller för att skratta åt dom hemska kläderna som hör till schlager...

Men det har ju gått ganska kasst för Sverige i Eurovision dom två sista åren, först Hero (Tidningar runt om i världen skrev att Charlotte Perelli hade opererat sönder sej, hon som inte ens har gjort det...korsetten och den hårda sminkningen kanske var fel? :P). Sen vann ju La Voix med Marlena Ernman, och överallt på youtube såg man folk från andra länder som kommenterat hennes låt: "Jag tror att hon egentligen är en man", "Om hon inte är kvinna borde hon inte klä ut sej till det", "Man hör ju på hennes röst att hon inte är en kvinna"...haha inte så lyckat...


Friends-reklamer

Friends har ju gjort väldigt många reklamer, jag tror att dom flesta har sett den med fotbollen som rullar och i slutet står det typ "Varje dag slocknar ett barns dröm - hjälp oss stoppa mobbning", den med tjejen som sjunger medans hon går genom skolkorridoren eller den med den lilla killen som gömmer fula ord överallt och sen ställer han upp ett rött "hej" på sitt skrivbord...anyway, det här är min favorit av friends reklamer, även om jag inte har sett den på tv någon gång...




Vad är grejen med svartvita tv-serier och filmer?

Alla skådisar i svartvita filmer och serier pratar alltid så konstigt, dom liksom ropar och pratar snabbt och entonigt...varför? Har alltid undrat över det och nu blev jag påmind om det när jag flippade mellan tv-kanalerna. Sen en annan grej som jag undrar över; varför spelas alltid dom där svartvita filmerna på svt 1 och 2? Har dom inget bättre och nyare att spela eller? För dom där filmerna kommer ju typ från riktigt tidiga 1900-talet och sen dess har det ju gjort ganska mycke nytt. Men svt verkar hålla hårt i sina gamla filmer...maybe time for a change?



Sorry för en lite sen uppdatering...

...men jag har gjort lite annat och sen gick Maja och jag ut ett tag (där jag gjorde något riktigtriktigt korkat som jag inte tänker skriva här, men en ledtråd: en isig lyktstolpe var inblandad...ni kanske kan lista ut det). Sen så har jag försökt lära mej lite mer om mitt nya Windows 7 Home Premium så nu ska jag ladda ner lite nya teman, jag kan lägga in lite bilder på dom sen, men här är mitt nuvarande tema iallafall:

Gulligt va? Men förmodligen byter jag snart igen, jag tröttnar väldigt snabbt på designer och sånt...på tal om det, jag funderar på att byta bloggdesign, ja eller nej?
 


Bästa sättet att börja dagen: Shan da man!

Haha så sjukt rolig...






YEY!

Äntligen funkar min laptop som jag vill att den ska göra! Förut kunde man inte ens byta bakgrund, men nu går det! WIIIHOOOO! Tack papi som fixade det åt mej trots att det tog hur lång tid som helst eftersom att det inte fungerade som det skulle -.-

 


Upptäckte just...

...att jag är typ den enda av mina kompisar som fortfarande bloggar. Jag märkte alldeles nyss när jag skulle gå in på mina kompisars bloggar, det finns nästan ingen att gå in på längre. Jag som ville läsa vad dom har gjort på lovet när jag inte träffat dom :'( Så nu är jag typ lämnad i bloggträsket...får väl försöka övertala dom att börja igen med puppy-eyes-metoden...
  

Gomorron!

Det här blir ett tidigt inlägg för alla morronpigga läsare ;) 
Usch, idag kommer bli tråkigaste dagen på lovet, måste plugga till kemi-provet som jag inte fattar ett skit av och så måste jag göra en tråkig svenska-läxa...Om jag inte hittar nån kompis att vara med, då kan jag kanske göra ett undantag och slippa läxorna ;) 

Här är en morgon-bild på mej, ni får tänka på att jag precis har vaknat, så jag ser inte så...normal ut... 




Så tragiskt...

Jag tittar just nu på en inspelning av det där programmet där EMD hjälper hemlösa, men det är nästan så att jag vill stänga av. Jag blir så sjukt ledsen av att se alla hemlösa som verkligen behöver hjälp men inte får det.

En kille som berättar om sitt liv; först blev han grovt misshandlad av sin pappa, sen när han är 9 år rymmer han hemifrån och börjar stjäla och knarka (och då är han 9 år!), sen när han är 10 år träffar han en pedofil som våldtar honom i flera dagar, sen hamnar han på undomsanstalt där han ser på medan hans kompis hoppar framför ett tåg. Nu jobbar han med att hjälpa hemlösa, men tänk vilket liv alltså...

Egentligen fattar man ju inte vad dom går igenom, även om man kanske tror att man gör det. Vissa har ju tur och får på härbergen och liknande, men dom flesta sover mitt på gatan eller under träd och sånt. Många av dom hemlösa har ju psykiska problem, eller knarkar och sånt, men allt går ju att fixa bara man får rätt hjälp och lite tid, men det är ju just det dom inte får. Vi bara går förbi när dom sitter där på gatan och kanske tillochmed tar en liten omväg bara för inte behöva gå nära...Men dom är ju faktiskt precis likadana som oss, bara att dom hamnat snett i livet. 

   

???

Någon som följer Robinson? Eller iallafall den här veckans och förra veckans avsnitt. Helt ärligt, vad hände med Annika?! Hon har liksom åkt ut två veckor i rad nu och ändå behöver hon inte åka hem. Först får hon komma till ett nytt lag och nu får hon dessutom komma till en helt ny strand där hon bildar ett helt nytt lag och får hur mycke mat som helst...Så sjukt, jag kommer inte ihåg att det har hänt någon annan gång Robinson under något år (okej, där lät jag som värsta Robinson-fanatikern, vilket jag inte är...). Hon kommer bergis vinna allt ihopa -.-

P.s Jag vet inte varför jag skrev ett helt inlägg om en tjej i Robinson...Har helt enkelt skittråkigt


En liten videobloggning med mej och Moira



Jobbiga data -.-

Nu har pappa och jag suttit typ hela morgonen och försökt uppgradera min data, men tydligen är det helt omöjligt! Så nu tänker jag gå och sura en stund tills Moira kommer...

Skriver mer sen -.-
 

Efter 6 timmar i bilen hem från Kalmar har jag fått...

...ont i rumpan

...massor av saker att packa upp från resan

...prova att surfa trådlöst (ÄNTLIGEN! Vad är poängen med en laptop som sitter fast i väggen?)

Men nu är jag iallafall hemma. Och helt ärligt känns det skitskönt, trots att det var hur mysigt som helt hos mormor och morfar. Förhoppningsvis kan dom komma och hälsa på oss snart också...

Det som är jobbigt med att mormor, morfar och kusinerna långt bort är att det blir så sjukt långa bilresor, men det brukar ändå gå bra. Jag fördriver tiden med att smsa eller försöka ta bilder genom bilrutan, eller så kollar jag och Maja på film :) Här är iallafall några bilder jag tog på vägen:









Det har blivit lite mycke vinter-bilder nu, men man ska ju njuta så länge det varar ;)



Lite vinterbilder

Eftersom att jag i stort sett lagt ner min fotoblogg får jag helt enkelt börja lägga in lite bilder här.

Pappa och jag gick ut på en liten promenad så att jag kunde ta lite bilder, och här är dom!

















 














Då har det nya året börjat...

Det blev en ganska bra nyårsafton, trots mina oplockade ögonbryn och munsår -.- . Jag fick sminka Maja och Jonna, så då ville såklart Vanna också ha smink...Hon blev lite sur när jag inte gav hennelika mycke smink som dom andra, men hon är trots allt bara 4 år. 

Vår nyårs-mat var verkligen jättegod, samma som vi åt förra året. Till förrätt blev det hummer med saffran och parmesan, och till varmrätt blev det (trumvirvel) oxfilé och potatis-gratäng med whiskysås. Sen till efterrätt blev det marängswiss, men man orkade nästan ingenting efter varmrätten...

Jag trodde att jag skulle vara helt speedad fram till klockan 12 när det är dags för raketer, men nähä. JAg höll på att somna runt 11 av någon anledning, men efter att ha ätit massa äckliga maränger och fått en liten sockerkick var jag fit for fight igen ;) Tyvärr glömde jag att ta bilder på reketerna (guldfisk-minnet gör sej påmint, hehe), men skitsamma, alla ser ju typ likadana ut iallafall...

Jag glömde lägga in bilder på mej, Jonna och Vanna när vi var hos gammelmormor igår, så här kommer dom:






Vi skulle göra grimaser, men tydligen är det bara jag som ser mer eller mindre hjärndöd ut -.-